Colla Jove Xiquets de Vilafranca
Colla Jove Xiquets de Vilafranca

Més castells de 6 a la Trobada de l’avi Porta

Dissabte passat, la Colla Jove de Vilafranca va desplaçar-se a fer castells a Santa Coloma de Gramenet, convidats pels Castellers de Santa Coloma, a la tradicional Trobada de l’avi Porta, un casteller de principis de segle XX que havia anat amb els Xiquets de Valls i que va portar el fet casteller a aquells antics pobles del Barcelonès. Hi actuaven també els Castellers de Santa Coloma i els Castellers de Rubí.

 

La colla vilafranquina hi va fer més castells de 6 pisos. Va descarregar un pilar de 4 de dones, un 3 de 6, un 3 de 6 amb agulla, un 4 de 6, un pilar de 4 i un pilar de 4 aixecat per sota. Tots els castells van mostrar un clar domini i seguretat i el 4 de 6 ja estava pensat de cara a ser una prova del 4 de 7 que la colla està assajant. Les altres dues colles van fer construccions de 5 pisos netes i pilars de 4.

 

La propera actuació de la colla serà el diumenge 5 d’agost a les 12 h del migdia, a Osseja, a la Catalunya Nord, on actuarà a la Festa Catalana d’aquest poble pirenaic.

 

Recordem que els assajos de la colla son cada dimecres i divendres a les 19:30 h la canalla i a les 21:30 h tota la colla, al pati de l’Escorxador. Els assajos són oberts a tothom i la Jove fa una crida a tothom que vulgui fer castells per poder assajar amb seguretat els castells de 7 pisos. 

La Jove torna a assegurar castells de 6 a la Diada Itinerant

Dissabte passat, la Colla Jove de Vilafranca va celebrar la seva 8a Diada Itinerant, una diada que va canviant de data i de plaça. Enguany va repetir el parc de Sant Julià, on després hi va fer una botifarrada. La Jove actuava acompanyada dels Castellers de Rubí.  

 

La colla vilafranquina hi va fer, novament, una bona actuació de 6 pisos, descarregant amb suficiència un pilar de 4, una torre de 6 i un 4 de 6 amb agulla. En tercera ronda van descarregar un 4 de 6 que va patir una relliscada de l’enxaneta però aquest es va poder agafar als dosos i va poder-se seguir unit al tronc, mantenint-se el castell dret però fent una baixada nerviosa i poc ortodoxa. Finalment, en ronda de pilars, es va descarregar un pilar de 4.

 

Els Castellers de Rubí, al tenir baixes en la canalla, només van poder oferir pilars de 4 i, al final, van alçar un 4 de 6 de germanor amb la colla vilafranquina.

 

La propera actuació de la colla serà dissabte vinent, a la tarda, a les 6 de la tarda a Santa Coloma de Gramenet. Els assajos de la colla son cada dimecres i divendres a les 19:30 h la canalla i a les 21:30 h tota la colla, al pati de l’Escorxador. Els assajos són oberts a tothom i la Jove fa una crida a Vilafranca i comarca, per  seguir sumant camises de color blau cel i poder assajar els castells de 7 pisos amb garanties d’èxit. 

La Jove va actuar a la Festa Major de Gavà

Dissabte passat, la Colla Jove de Vilafranca va actuar a la diada castellera de la Festa Major de Sant Pere, a Gavà, al costat dels Castellers de Gavà, els Castellers de Viladecans i els Castellers de Castellar del Vallès.  

 

La colla vilafranquina hi va fer una bona i consolidada actuació, descarregant amb suficiència la torre de 6, el 4 de 6 amb agulla i el 3 de 6. Van iniciar la diada amb un pilar de 4 de salutació, íntegrament femení, i la van acabar amb un pilar de 4 aixecat per sota, aparcant el pilar de 5 per a posteriors diades. Al final de la diada, la colla va demanar suport per fer una prova de 4 de 7 damunt la pinya i així ho va fer, mostrant unes bones mides i sensacions, de cara a preparar aquest castell. La Jove està treballant els castells de 7 amb vistes a portar-los a plaça a finals d’agost.

 

Les altres colles van fer bons castells. Els Castellers de Gavà van fer un pilar de 4, un 3 de 6 amb agulla, un 5 de 6 carregat, un 4 de 6 amb agulla i un pilar de 4 per sota. Els Castellers de Viladecans van fer un pilar de 4, un 3 de 6, un 3 de 6 amb agulla, un intent desmuntat de torre de 6 i 2 pilars de 4 finals. Els castellers de Castellar, coneguts com Capgirats, va fer un pilar de 4 aixecat per sota, un 3 de 6 amb agulla, un 4 de 6, un 3 de 6 i un pilar de 4.

 

La propera actuació de la colla serà dissabte vinent, a la tarda, a Vilafranca del Penedès, on es farà la coneguda com a Diada Itinerant. Serà a les 19 h al Parc de Sant Julià. Enguany serà una diada ràpida on hi actuaran dues colles: la Colla Jove de Vilafranca i els Castellers de Rubí. 

Bona diada de la Jove per Sant Joan

Ahir diumenge, la Colla Jove de Vilafranca va actuar en una diada castellera important, la Diada de Sant Joan a Torredembarra, a la zona de baix a mar. Compartien plaça amb els amfitrions, els Nois de la Torre, juntament amb els Castellers d’Alfafulla i els Bous de la Bisbal del Penedès.

 

La colla vilafranquina hi va fer la seva millor actuació d’enguany, descarregant tres castells de gamma alta de 6. En primera ronda, sortien decidits de torre de 6, que ja havien carregat per Fires. Aquesta vegada, es va descarregar amb bona feina i força tranquil·litat. En segona ronda, van fer un 3 de 6 amb agulla molt tranquil i, en tercera ronda, van tornar a posar l’agulla al 4 de 6. En ronda de pilars, la colla va intentar un pilar de 5 que es va perdre a les primeres rebrincades amb l’enxaneta ja fent la motxilla. Tot i així, va mostrar bones maneres i molt de futur, amb un equip femení de terça, quarta i enxaneta joves i molt lleugeres de pes. Des de l’octubre de 2015, quan el va assolir per darrer cop, la Jove no portava el pilar de 5 a plaça. Finalment la diada va acabar amb un pilar de 4 descarregat.

 

Les altres colles van fer també molt bons castells, en especial els torrencs, que van descarregar un 4 de 7 amb agulla, un 5 de 7, un 3 de 7 amb agulla, 2 pilars de 5 simultanis i 3 pilars de 4. Els Castellers d’Altafulla van fer un 3 de 7, un 5 de 6, un 4 de 6 amb agulla i pilar de 4. Finalment els Bous de la Bisbal van fer un intent desmuntat de 5 de 6, una torre de 6, un 5 de 6 i van acabar amb dos intents desmuntats de 4 de 6 amb agulla i pilar de 4 por sota i pilar de 4.

 

La propera sortida de la colla serà dissabte vinent, a la tarda, a Gavà, on actuarà a la Diada de la Festa Major de Sant Pere amb les colles dels Castellers de Gavà, Castellers de Castellar del Vallès i Castellers de Viladecans. La Jove segueix treballant els castells de 7, tals com el 4 de 7 i el pilar de 5, objectius immediats per aquest estiu però sense estirar més el braç que la màniga.  

Contacte

Colla Jove Xiquets de Vilafranca
Escorxador 19
08720 Vilafranca del Penedès

 

Correo electrónico: info@jovedevilafranca.cat

 
Telefons de contacte:
- RRPP: 609457650
- President: 692916949
 

SEGUEIX-NOS A:

Patrocinador

Col·laboradors